Datum: 2010-08-31 Tid: 03:56:46

2-4-6-8 Motorway

Okej, första dagen i skolan idag. WOW. Det var typ hur mycket människor som helst. När klockan ringde så bara fanns det helt plötsligt hur mycket människor som helst!! GALET. Det är typ 2200 elever på min skola...hehe. Men iallafall, första dagen i skolan. Jag gick inte till några classes idag för jag har typ massa jetlag och är mega trött men jag och min värd-mamma hann ändå med lite saker. Jag valde klasser så klart och så de ämnen jag kommer läsa till en början är Guitar, Pre Calc, English och Study Hall... Är ganska nöjd faktiskt, dock så ska jag försöka byta ut study hall mot något annat eftersom det mest känns meningslöst men de mesta var fullt så det var lite tråkigt..aja. Jag fick även en Hopkins tröja av min värd-mamma, massa tack till henne.

Jag har också joinat Cross Country teamet och det känns hur bra som helst. Förstår dock inte hur man kan springa i denna värmen så vi får väl se hur det går...  Enligt min bror så ska det tydligen finnas lite trevliga personer där som jag kan lära känna och jag ska tydligen få skjuts av någon kille jag aldrig träffat:)) men det blir nog najs, sååå imorgon är alltså min första riktiga skoldag och det ska verkligen bli hur spännande som helst.

Over and Out


Datum: 2010-08-30 Tid: 00:55:42

Ro, ro, ro, ro en båt....

Okej, det har hänt en hel del sen jag skrev sist och jag orkar inte skriva något långdraget och jobbigt inlägg att läsa så ni ska få reda på läget lite kortfattat!!!

Okej, i fredags åkte vi, hela familjen, upp till våran kära vänner i Södertälje där vi skulle avskeda sonen Fabian som åker ut på äventyr på tisdag till Kanada och bara allmänt umgås. MYCKET trevlig må jag då säga att det var! Så det var en mega kort summering av helgen. MEN idag, söndag, så bar det iväg över "sjön" för att uppleva ett mega äventyr!! Att hejdåa familjen var hårt, men det kändes ändå ganska bar när jag började vandra bort mot min gate på Arlanda. Det första jag gjorde var att sätta mig vid fel gate men jag upptäckte detta ganska snabbt så där var det nemas problemas. Väl framme i Amsterdam så flöt allting på fint, var lite stressad eftersom jag bara hade ca en timmes mellanlandning där men jag hittade min gate fort och allt var frid och fröjd.

Sen var det bara att göra sig redo för en nio timmars lång flygtur.... kul... eller inte. Det var svinkallt på planet, verkligen svinkallt. Jag hade en t-shirt, skjorta, hood-tröja och en filt och frös väl egentligen ändå!! Galet. Sen kom de där med att man skulle fylla i I-94-formen... Jag var minst sagt förvirrad. Först så stämde ju inte min I-94-form med den som fanns som exempel i YFU-resemanual... Så jag frågade en flygvärdinna som sa att jag inte skulle fylla i någon I-94-form alls och då tänkte jag, Jaha, och så lämnade jag ifrån mig den formen. Jag tyckte dock det kändes lite konstigt att inte fylla i någon sån form så jag frågade en annan flygvärdinna igen och då skulle jag tydligen fylla i I-94-formen ändå som jag hade misstänkt... Den stämde dock inte överräns med YFUs exempel men allt löste sig fint ändå, jag lyckades ta mig in i landet och fick träffa min familj som förövrigt verkar hur trevliga som helst. Jag gillart.
Mitt rum är rosa förövrigt^^ De ni.

Nej nu är det pizza-time tror jag:))
HAa de fint!

Datum: 2010-08-26 Tid: 18:09:54

Live Forever

Okej. Här kommer kanske sista inlägget, eller iallafall de nästa sista inlägget, från mitt hus här i Karlstad. Det är lite av en skräckblandad förtjusning, lämna allt tryggt här hemma och slänga sig ut i någonting man har nollkoll på.... MEN STÖRT KOMMER DE BLI!!!!:D

Jag har känt mig redo att åka i en månad snart, min "plan" har vart att få familj ena veckan och åka veckan efter och den planen har jag ju då haft i en månad, hehehe. Men nu, nu bär det av snart. Imorgon far jag och familj iväg till Stockholm, eller Södertälje rättare sagt, för att träffa lite vänner och sen sätter flyger jag iväg på söndag!!! Arlanda-Amsterdam-Minneapolis är det som gäller. Alltså bara ett byte vilket känns hur skönt som helst! KLM som jag flyger med har tydligen "language courses" i sitt entartainment system!!! Kanske ska försöka mig på en sån?

Sen så är det ju de här med packning. Wow säger jag bara. Varför ska allt väga så mycket helt plötsligt?! Hel knasigt. Jag kom upp till 23 kg ganska snabbt och då hade jag fortfarande en hel del saker kvar. Såå jaaa, banta packning får det bli idag och så blir det väl som så att jag kommer ha ett tungt tungt tungt handbagage... eller jaa iner mer än 12 kg men ändå. MASSA godis måste jag också inhandla idag, mmmmm, jobbigt att överleva så länge utan svenskt godis men det finns väl nått gott i USA också antar jag:)

För att avsluta detta fina inlägg så måste jag säga att USA.s största shoppingcenter ligger 20 minuters bilfärd från mig, Mall Of America innehåller ca 512 butiker tror jag^^. Hehehehe och sen ligger ett stoooort nöjesfält, större än Liseberg skulle jag tro, ca 20 minuters bilfärd från mig också:)) Coolt som attan.

Over and Out

Datum: 2010-08-24 Tid: 09:31:46

Leaving On A Jetplane!!

Under hela detta år som jag har väntat på att få min placering så har jag läst hur mycket som helst på utbytesforum!!! Jag har läst det mesta man kan läsa av det som finns på Utbytesstudent.se och jaaa, jag har vart ganska inne i de. En sak som aldrig skulle slå mig att jag skulle bli en utav dom som skulle få placering sent... Få placering en vecka innan dom skulle åka liksom. NU ÄNTLIGEN HAR DET HÄNT FÖR MIG, JAG HAR FÅTT MIN PLACERING!!!!!!!! ÅHHH det här är så jävla bra, jag är helt jätte överlycklig och jaaaa:D:D:D Men i Minnetonka, Minneasota, kommer jag nu tillbringa mitt år!!!! typ en mil utanför Minneapolis!!, detta kommer bli awesome:D:D ÅHHHH!!!!!:))

Datum: 2010-08-17 Tid: 14:05:06

Mysterious ways

Vakna, vänta, vänta, vänta, vänta, vänta, vänta, klockan är fyra och YFU-kontoret stänger typ... Blääää. Så ni kanske förstår så går mina dagar ut på att vänta på att ett visst samtal ska komma. Det där fruktansvärt efterlängtade samtalet om att har fått en värdfamilj som inte krånglar till allting. På måndag börjar skolan här hemma i Karlstad och det känns jobbigt att vara kvar här i Sverige helt enkelt. Alla andra har åkt eller kommer åka inom ett par dagar och det känns helt enkelt jobbigt att vara den som inte har fått värdfamilj än och fortfarande är kvar i Sverige.

Aja, det är inte mycket jag kan göra annat än att vänta. Nått samtal till YFU förstås men inget annat spännande. Dom har tydligen bytt distrikt på mig igen så just nu är jag placerad i Heartland distriktet vilket känns fint. COLORADO INGÅR JU DÄR!!!!!!!!!! Jag har en lite dröm att få komma dit och åka skidor, vore awesome. Illinois ingår också och där ligger Chicago vilket också är fin fin fint.

Men jaa, jag tänker iallafall som så att när jag har fått värdfamilj så kommer allt gå mycket fort och jag kommer förhoppningsvis sitta på planet några dagar senare!! Det betyder att jag fortsätter förbereda mig så mycket jag kan. Jag har plockat fram de mesta jag ska ha med mig, köpt massa saker jag behöver och jag förbereder mig helt enkelt så mycket jag kan och mitt rum ser lite ut som ett bombnedslag men det är kul!!:))

Over and Out

Datum: 2010-08-09 Tid: 13:11:03

"If you want to make a song more hummy, add a few tiddely poms"

"Du kan inte sitta i din del av skogen och bara vänta på att andra ska komma till dig. Du måste åka till dem ibland."
- Nalle Puh

Jag och en kompis (Fabian) satt och pratade om hur många sköna citat det finns i Nalle Puh igår!! Det finns verkligen massa massa braiga citat!!!

"If the person you are talking to doesn't appear to be listening, be patient. It may simply be that he has a small piece of fluff in his ear"
-Nalle Puh

Hahaha jaaa Nalle Puh är fint det:)

Men anyway, tillbaka till utbytesfronten! Idag är det måndag vilket betyder ny vecka och nya möjligheter för mig att få värdfamilj, yeeey!! Min plan förtillfället är att få värdfamilj nu under veckan, boka biljett fort som bara den och sedan flyga iväg nästa vecka men vi får väl se hur det går med de....
Även fast jag inte har någon värdfamilj så försöker jag förbereda mig så mycket som möjligt vilket denna helg har betytt:
1. Börjat skriva packningslista
2. Fixat en ny väska
3. Köpt två random presenter
4. Fixat lite bilder

Jag kan ju konstatera att det finns en hel massa saker kvar att göra och det kommer bli stressigt sen när jag får min placering men det löser sig:D

Mmm skönt och osammanhängande inlägg. Gillas.
Hejsvejs

BTW, Chicken Invaders är ett grymt spel som jag kommer spela sönder på min flygresa!!!!

Datum: 2010-08-06 Tid: 12:07:35

En kortvarig glädje....

Jag är helt förstörd och jag måste klargöra en grej nu.... Dagen igår gick verkligen från att vara awesome till helt jätte jobbig. YFU ringde som sagt på morgonen om min placering som jag hade fått i Florida. Lite senare runt tre så ringer dom igen och berättar de som förändrade dagen. Jag hade fått en så kallad "icke-traditionell"-placering, alltså jag har blivit placerad hos ett homosexuelltpar. Deras intressen matchade verkligen mina och dom i en ganska stor stad nära havet mm. Jag var till en början positiv till placeringen ändå och hade nog planer på att tacka ja ändå. Men sen började tankarna gå i huvudet kan jag berätta. Usch och fy säger jag bara. Jag var helt förstörd av beslutsångest igår och jaa allt var jobbigt. För de jag började tänka på var hur resten av skolan, blivande kompisar skulle reagera när det fick reda på att jag hade homosexuella världföräldrar?. USA är ganska konservativt och jag är helt enkelt rädd att folk ska reagera på fel sätt när de får reda på detta och kanske ger mig en "stämpel" som inte stämmer. Sen kom jag och tänka på om jag skulle känna mig bekväm i att bo hos ett homosexuelltpar under ett helt år? Jag var verkligen upp och ner i mina åsikter igår. Ena stunden ville jag acceptera direkt och andra kändes det väldigt långt bort.(Jag vill också bara klaragöra att jag inte alls har något emot homosexuella). Jag har blivit så fruktansvärt less på denna väntan nu och detta gör det inte bättre liksom. Panik helt enkelt. Så nu för en stund sedan efter sjukt mycket tänkande så har jag ändå kommit fram till att jag inte kommer känna mig bekväm i denna situationen, om det hade vart under en kortare tid kanske det hade varit annorlunda men nu när det är ett helt år så blir det annorlunda. Så ett samtal blev det til YFU förut för att tack nej till den erbjudna platsen och jag är helt enkelt tillbaka till ruta ett igen. YFU var väldigt förstående så det kändes bra. Jag gillar min organisation ganska väldigt mycket. Massa guldstjärnor på dom:) Dom har förövrigt flyttat mig till Sout East distriktet...

Datum: 2010-08-05 Tid: 11:22:29

Surfin' U.S.A

Jag sover. Pappa väcker mig. YFU i telefonen..... JAG SKA TILL FLORIDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOOOOOAAH!!!!:D:D:D:D ÅÅÅÅÅÅÅHHH helt underbart, jag tror inte riktigt att jag har fattat att jag äntligen har fått min placering känns helt overkligt. Men WOW. Florida "The Sunshine state". MOhahahahaha. Helt jätte awesome helt enkelt. Jag vet dock inget om familjen ännu utan YFU ska skicka info om dom på posten!! Åhh nu ska jag sväva iväg på mitt moln:)RSS 2.0