Datum: 2010-12-29 Tid: 02:24:24

Up and away...

Har kommit fram till att jag måste berätta om tre saker.
1. Jul
2. Min flygtur
3. Min letter jacket

1. Okej, jul alltså. En amerikansk jul. Var den som på alla filmer. Nej inte riktigt. Den var inte lika galen liksom, den var lugn och fin. Den 24.e gjorde vi seriöst ingenting speciellt alls!!! Jag pratade med min kära familj där hemma men här borta hände det inget speciellt. Var liksom en vanlig dag. Vi åt frukt doppat i choklad hela kvällen dock, VILKET VAR SJUKT GOTT. Men sen kom ju då den 25.e. Christmas day. Upp tidigt, äta caramel roles, öppna julklappar, titta i julstrumpan och allt var väldigt amerikanskt och jag gillart asså. Föredrar nog den svenska versionen dock. Jag fick MASSA godis, Hopkins prylar och Minnesota saker. Jag kommer vara en levande reklampelare när jag kommer hem. Hämtade upp Grandma Cherly efter de, åt lunch, spelade lite Madden 07 (jag sög), och sen var det iväg till släktingar på kvällen för mer paket öppning, mer jul mat och spela Dance 2 på wii. AS SKOJ. Jag och Matt var mega bra. Och jaaa det var väl min jul i princip. Mycket trevlig var den.


2. Jaa detta leder väl oss in på numero dos. Min flygtur. De flesta vet vid de här laget att min värd-pappa har byggt ett eget flygplan, COOLT JAG VET. Vi har fortfarande inte riktigt haft chansen att åka på någon flygtur men igår var det ju då äntligen dags. SÅ SJUKT COOLT MED ETT EGET FLYGPLAN. GAAAH. Hahaha bara hur han pratade med flygledartornet var mega coolt. Kändes som en film liksom. Väl uppe i luften så var det helt underbart. Vi flög över vårt hus och lite sånt. Jag ska låta bilderna tala.









3. Min letter jacket. Jag kommer var så himlans cool back in Karlstad med min letter jacket. Hahaha. I alla fall, dom flesta personerna på min skola har en letter jacket. På din letter jacket så står det, namn, vilket år man graduate och så står det Royals på baksidan. På armarna syr man sedan fast bars. Du får dessa bars genom bra resultat i någon sport eller om du har bra betyg. Sååå jag var tydligen ganska duktig på att springa Cross Country såå jag fick en Letter award för det, och under tiden jag sprang CC så hade jag ett GPA mellan 3.6 och 4.0, alltså hade jag bra betyg. Min armar kommer förhoppningsvis fyllas på med fler saker under året. Har stora förhoppningar på skidåkningen. Hoppas på att få lite state bars eller typ All Conference eller något annat coolt.


Det var allt för mig denna gång, over and out.

Datum: 2010-12-23 Tid: 00:39:39

BIG SKY!

Måste bara börja med att säga, ALLA MÄNNISKOR HÄR I BIG SKY ÄR AWESOME!!!!!!!!!!!!! Har seriöst inte mött någon sur eller butter person. Alla är mega glada, jätte sociala och jaaa sjukt nice helt enkelt. Liftvakter brukar ju vara lite sådär små sura och tråkiga men inte här inte. En liftvakt gav oss till och med jordnötter när vi väntade på liften. DE NI. Men men jag kanske ska berätta lite om min vistelse här i Montana.
Började ju då med att vi satte oss i bilen lördag morgon och åkte bil i ca 15 timmar. NICE... eller inte. Jag gjorde tre mössor dock vilket var duktigt. Min värdmamma konstaterade att jag har nu vart i tio olika delstater sen jag kom hit, ganska bra gjort enligt mig själv. I alla fall, vi kom fram till våran stuga/lägenhet på lördag kväll, och den var kalas bra. Stoooor, ett hot-tub och utsikt ut mot berget. Hahaha plus ca 350 filmer.Vi har kollat igen hela Lord of the Rings.... På söndagen vaknade vi upp och stack och hyrde skidor. Jag funderar ett tag på att ta med mig tävlingsskidor men jag gjorde inte de och de visade sig vara ett mega bra beslut. Hyrde sjukaste off-pist skidorna någonsin, jätte breda och åka puder med dom var underbart. Sen så var det även massa stenar överallt även fast det var mycket snö. Jag och Matt drog omkring över hela berget och letade orörd snö. En annan sak som var awesome med Big Sky är att det är tydligen aldrig några köer här!!! Seriöst, denna anläggningen kan väl jämföras med trysil nästan. Den största skillnaden är ju dock att det inte är något folk här vilket är så sjukt skönt, vi behövde aldrig vänta mer än en minut på att komma på liften, knappt de.
Under natten till måndagen så fick vi mer snö vilket betydde mer puder, och livet lekte. Dom pistar typ ingenting här förövrigt vilket vi fick känna på idag (onsdag) då alla backar var i mycket dåligt skick och bara massa pucklar överallt. Åka puder är sjukt jobbigt kan jag berätta, särskilt när det är jätte brant, såå vi tog ledigt tisdagen och slappade och kollade på film typ hela dagen. NAJS. Detta var mitt Big Sky äventyr i stora drag, bilresa hem imorgon bitti. GOD JUL PÅ ER.





Datum: 2010-12-17 Tid: 05:45:10

Wild...

WOOAAAH, äntligen winter break!!! var helt  överlycklig idag när jag gick från mitt tredje block till the waxing room för att byta om till skidgrejer. Vårt waxing room är bäst btw. Dunkar as hög musik och bara taggar järnet för tävligen. NAJS. Bussresan till Buckhill, där vi tävlar var intressant, vägen var som en puckel pist... dålig väg+school bus = något hemskt!!! Väl framme vid Buck, så blev det att byta om, inspection of the course och sen var det helt plötsligt första start. Nervös som attan men jag gjorde ett bra åk och gjorde sedan ett bra andra åk också!! Vet dock inte vad jag slutade som... top tio av sextio blev det nog i alla fall! Jag skriver jätte kortfattat nu för jag ska upp 5:15 imorgon för att åka till en ny skidtävling!! NICE. Ska försöka skriva lite mer detaljerat och kanske slänga in en bild eller två! Sova dags. Over and out

PS. Det sista året min mattelärare jobbar på skolan så ska han lära alla barn fel saker. Mr. Youakim är bäst. Vi åt chocolate chip cookies på vårt test idag. NICE.

Datum: 2010-12-11 Tid: 18:11:19

Did someone say snow?

Ojojoj, tre inlägg på tre dagar. Måste ju vara något slags rekord för mig. Så nu kanske ni tänker, oj nu har han tråkigt och sitter vid datorn istället. Svaret är nej. Jag har ovanligt mycket för mig och är på kalas bra humör. Som jag berättade igår så hade vi time trials och jag är fortfarande mega glad för de. Skulle ha haft träning idag meeeen då prognosen var 14 inches of snow sååå ställde coacherna in träningen vilket sög lite. Aja jag fick sova lite längre än vanligt. Har vart ute och skottat snö/använt en snow blower hela morgonen, vi har en mega stor uppfart så det tog ett tag. OCH igår efter time trials så bar det iväg till IKEA för Swedish Julbord!!! Dom hade det mesta och det smakade faktsikt riktigt bra. Tack IKEA. DOCK så var lussebullarna så där halv goda som dom brukar vara för dom snålar med safran... Men det var fint ändå. Min familj ÄLSKADE glögg och vi köpte tre flaskor. NAJS. Julmust inhandlades också. Amerikaner ogillar delicatobollar och damsugare förövrigt. Eller i alla fall dom jag gick med.

I torsdags hade vi då Early-Release vilket var fruktnasvärt mega bra. Sluta skolan 11:53 istället för 2,35 är lite skillnad. Sen blev det hem, äta, fixa ihop skidgrejer och sen bar det av till Hyland för att åka skidor med bra folk. Åkte skidori sex timmar den dagen, hur bra som helst.
Bara tre och en halv dag kvar i skolan nu också. Missar last block på torsdag för jag har första tävligen då, fredag är det Wild Invitational (skidtävling) och sen på lördag morgon bör det av till Big Sky, Montana, för åka skidor. Kalas fint. Min värd-syster kommer hem på onsdag också vilket kommer bli kul!!! Nej nu blir det iväg på julbak med andra svenskar, norrmän och danskar. AWESOME. Over and Out

(Klecker är rätt så bra han)

(Ian, Kyle and Matt)



Datum: 2010-12-11 Tid: 05:40:31

!!!!!!!!!!!!

Måste bara säga att jag är så sjukt galet jätte taggad!!!!!!!! time trials idag= tre åk. Bästa tiden räknas. Jag hade bästa tid vilket betyder att jag kommer vara seed nummer 2 i laget! WOOOAAAAH, Brett som är guden på skidor, var inte där men han var redan given första seed... MEN GAAAH, ÄLSKART.

Datum: 2010-12-08 Tid: 23:17:48

Some Might Say...

Herregudars vad mycket jag skulle kunna skriva om. Vet inte riktigt vart jag ska börja. HMMM. Vi kan väl börja med det bästa: BACK ON SKIS!!!!!!!!!! är så sjukt excited, har svårt att finna ord som beskriver mitt humör på ett bra sätt nu. Första gången i en slalom course på två år. Måste erkänna att jag var lite nervös inför mitt första åk, alla har fått för sig att alla svenskar är gudar på att åka skidor, men jag visste inte riktigt hur min åkning låg till i bana. MEN efter första åket säger jag bara.... var så sjukt glad och har nog aldrig varit så överpositiv någonsin. Alla åk kändes kanon bra och när man får höra från dom andra i laget säga "Hey, Swede, your skiing is sick" så känns allt lite extra jätte bra. Hela laget började prata om att vi har mycket goda chanser att gå till state det här året vilket känns så sjukt kul. Jag skulle kunna kvala individuellt iofs men det vore roligast om vi kunde göra det som lag. Time trials på fredag and I am going to take my skiing to the next level!! Efter the time trial får man reda på först och främst om man är varsity eller inte. Om man åker varsity så bestämms också vilken seed man får i racet. Jag är säker på att jag inte kommer vara första seed, förmodligen inte andra heller men jag sattsar på tredje seed. På tävlingen sen så köra alla skolors första seeds åkare först, sen andra seed och jaa ni fattar. Kallt är det här nu också, låg runt -14 igår efter träningen och det räknas knappt som kallt här tydligen... i Januari så blir det tydligen runt -30 ibland... inte så taggad på de. Hoppas jag slipper de.

Har börjat ogilla min civil law class förövrigt... mest jätte drygt och massa konstiga ord och folk ställer sjukt dumma frågor vilket kan vara kul iofs. Mina andra klasser är helt okej annars. Min mythogoly lärare berättar "inappropriate life stories" vilket är awesome... OOOHHH har jag berättat om våra Lock Down övingar?! nästa läskigt. I alla fall, vi övar inför om någon galning skulle komma in på skolan och börja skjuta... SÅÅ ibland drar en siren igång och då måste alla elever sätta sig i ett hörn och vara tysta, läraren släcker lamporna och låser dörren... Min matte lärare sätter sig precis vid dörren med en sax i handen. Såå detta händer en gång varje månad typ.

Jag har börjat gilla massa saker jag inte har gillat förut också. Till exempel:
1. Peanut butter! PEANUT BUTTER AND JELLY SANDWICH <3
2. Root Beer, gott gott gott
3. Vanilla Coke, JAG MÅSTE ERKÄNNA ATT DET ÄR GOTT.

Jag äter förövrigt allt här borta. Min värd-mamma är helt jätte förvånad över att jag äter allting. Känner mig lite cool.
Buuut I have to finnish my Mythology homework now.... OVER AND OUT

PS. I have gained about ten pounds FYI.

Datum: 2010-12-05 Tid: 23:39:25

PINK SHIRT BENCH BOY

Football gamen var kanske coola men jämfört med basketball gamen..... WOW. Var och kollade på vårt high school lag igår... Har svårt att finna ord som beskriver hur sjukt bra dom är!!!! En av killarna från var Hopkins var med i en artikelt i ESPN Rise... (sport Illustrated för High School typ). Såg en hel del helt sinnessjuka dunkar och jaaa dom var helt sjukt jätte bra helt enkelt. Vi på läktaren var ju då förövrigt världens bästa hejar klack. Förolämpade motståndarna så fort vi fick chansen och jaaa hahaha mycket underhållande personer finns det här. Vi vann förövrigt matchen och vårt basketball lag vinner state typ varje år.
Jaaa sen så hade jag ju då första slalomträningen igår vilket var sjukt taggande. Måste ju säga att jag har en bra chans att vara en top varsity skier om allt går som planerat! Nya skidorna fungerade kalas fint. Har inte kört Fischer på ett antal år nu men dom funkar fin fint. Hyland är förövrigt världens minsta skidanläggning!!! nästan skrattretande. Skulle ha åkt skidor idag med men Matt var sjuk sååå det blir att tagga träning på tisdag igen! Blir åka port då:D:D Julbord på IKEA på fredag också!:)) Kommer bli awesome. Hmm vad kan jag mer berätta... Hahaha joo Grandma Cherly ringde idag och önskade mig en Happy Saint Lucia day och jag berättade på ett ytterst fint sätt att det inte var förräns nästa vecka men hon är så rolig så. Hon påminner lite om dig, farmor, där hemma!:)
Vikings vann idag kan jag tillägga, väldigt ointressant. Favre blev överkörd och var tvungen att gå av planen efter bara några plays. Jaja nu ska läxor göras. VARFÖR FÅR MAN SÅ MYCKET LÄXOR HÄR BORTA?!
Over and out!!



Datum: 2010-12-03 Tid: 05:31:44

Royal Page

I am considered as a interesting person. Bara så ni vet. Jag blev intervjuad för "The Royal Page" idag som är skoltidningen. De ni. Sen så har jag beställt en Letter Jacket, jag blir bara coolare och coolare, helt klart. Så håll i hatten. Hejs

RSS 2.0