Datum: 2011-02-25 Tid: 22:51:34

Gammal och Grå.

Jaha. Då har man fyllt 19. Herregud. Gammalt som gatan nästan. Någon slags ålderkris tror jag att jag har fått. MEN, fyllde 19 som sagt igår och jag kanske ska berätta hur de firades här borta på andra sidan sjön.
Under dagen så hände det inte något jätte speciellt, massa personer sa grattis och sååå men under min matteklass, bästa klassen på dagen, så hände det lite andra saker...

Först så sjöng hela klassen för mig och dom tyckte att jag skulle sjunga den svenska för dom men det tyckte inte jag hehehe. Kyle skrev ett mycket fint meddelande på min folder och Mimi och Priscile gav mig ett mycket mycket fin happy birthday kort!!! hahahaha, vi tog även the senior picture igår... En stor panorama bild av alla seniors, ser riktigt coolt ut måste jag då säga.

Efter skolan som slutade 11:53 denna fin fina dag, på grund av conferences, drog jag, Matt och massa annat folk iväg till Perkins för att käka lunch... Hahaha Perkins är helt underbart!!! Efter Perkins så drog jag tillbaka till skolan för att försöka värva värdfamiljer för YFU med dom andra utbytisarna!!! Tyckte de var lite svårt att bara gå fram till folk och börja snacka om att hosta en utbytis MEN med lite hjälp från Sam, som idag fick vara halva dagen en utbytis från Korea och andra halvan från Italien, hjälpt oss att hitta lite motivation och sen gick de lätt som en plätt att prata med folk, haha var lite skumt.

Efter att ha försökt värva host-families i tre timmar så blev jag och Theo upphämtade av Matt och vi drog iväg till Benihana, kina resturang, för att möta resten av min hostfamily. Kyle skulle ha följt med också meeeen han hade en tid med sin läkare som han inte kunder komma ifrån, sååå vi ska iväg och käka pizza nån dag istället.

Benihana då... OMG. Sjukt gott och sjukt coolt. Det var ett sånt där ställe där dom lagar maten framför dig och hela matlagningen i sig är som en show!! kolla in klippet jag la upp på youtube bara!
Fick ju då även lite paket från min värdfamilj, MASSOR av godis!!! Seriöst, har så himla mycket amerikanskt plus svenskt godis just nu:D Fick även en sjukt grym t-shirt och en film som som vi har lite interna skämt om här borta. Helt enkelt väldigt awesome födelsedag här borta på andra sidan sjön!!!:D

(Theo, från Frankrike, och Kyra, från Tyskland)

(Benihana)(Funderar på att be massa folk signa denna t-shirten)

Datum: 2011-02-21 Tid: 18:41:44

Pictures.


(Heart-o-Gram)

(Tack gode gud för Snow Blowers)

(Heart-o-Gram)

(De snöade ganska mycket igår)

(Rätt utrustining för Minnesota vinter, haha)

(Notera hur dom flesta har sjukt snygga mössor)

(Buddy picture, yeeey)Datum: 2011-02-19 Tid: 22:38:28

Heart-o-Grams

Kom precis fram till att jag kanske borde skriva något igen. Lördag är det idag och inget speciellt är planerat. Har städat mitt, för första gången på hur länge som helst, och jag har även börjat packa en låda med saker som ska skickas hem till Sverige. MEN, i alla fall, vad har hänt under denna veckan kan man fråga sig.
Det är väl lika bra att börja med måndag antar jag, vilket var Valentine's Day. Lite större grej här borta i USA kan man säga. Roligt var det dock. I måndags var nämligen Hear-o-Gram day vilket är något genialiskt som tydligen en del High Schools har... Förra veckan och innan de så kunde man köpa Hear-o-Gram till folk... Hur ska jag förklara vad ett Hear-o-Gram är då? lättast skulle vara att visa en film av de... Aja, personer som är med i kören på skolan gick ihop i grupper och klädde ut sig med hjärtan och massa sånt... Sen så gick dom omkring till olika klassrum och sjöng för de personerna som hade fått ett Heart-o-Gram. Jag är sämst i världen på att förklara men jag hoppas ni förstår på ett ungefär. Lätt att detta ska tas med hem till Sverige, har massa roliga (och konstiga) traditioner jag vill ta med hem till Svenska skolan, skulle ju inte vara helt fel att göra skolrevolution eller något liknande.

Tisdag, onsdag, och torsdag var typ helt vanliga dagar... jag har börjat träna inför track som drar igång om några veckor så en del springande och andra styrkeövningar har det blivit under veckan vilket känns skönt. Ledsamt att skidsäsongen är över dock, gick alldeles för fort. Förhoppningsvis så kommer jag få massa coola letterawards från skidåkningen dock, but we'll see about that. Kan jag förövrigt byta mellan svenska och engelska jätte fort nu... Känns mega skumt och jätte coolt. Jag tänker liksom hela tiden på engelska nuförtiden, ingen svenska alls.
OOOH, för första gången fick jag 100% på mitt Calc prov, första gången ever som jag har fått 100% på ett matteprov tror jag, de ni. haha. Min matte lärare är ju förövrigt coolast i världen. Han har en attendance question varje dag när han kolla närvaro. Ny fråga varje dag. I fredags när jag gjorde mitt prov så var the non-calculator test yellow and the calculator test blue... Jag var överlycklig att det var svenska färger och sen när jag fick tillbaka my homework så hade han målat svenska flaggan på toppen. Bra lärare? svar ja. OCH jag och Kyle leker med hans iPad varje dag, hehehe.

Igår var det också Basketball game mot Eden Praire, det enda laget som har vunnit mot oss i år så igår var de revanch som gällde och matchen var i EP's skola, FETASTE SKOLAN NÅGONSIN förövrigt, var som en fabrik, hur stor som helst. I alla fall så var det sjukt mycket folk från Hopkins där och det var verkligen awesome. Självklart så vann vi!! haha vi stod och skrek "This is our HOUSE" i slutet och EP's fans var helt tysta. Sen när det var runt 30 sekunder kvar så drog alla Hopkins fans från matchen och sjöng "Nananananaa, nanananaa hey, hey, hey GOOD BYE" sjukt kaxigt. Sen stod vi precis vid utgången från hallen och sjöng "I believe that we will win" samtidigt som alla fans från EP gick, hahhaha dom var helt förkrossade. FIck se några sjuka dunkar också. Vårt lag är verkligen helt sjukt jätte bra. Match mot Minnetonka på fredag. TAGGA.

Vad händer nu under nästa vecka då, imorgon har vi party och sleep over med alla skidåkare. NICE. Blir förhoppningsvis riktigt kul. Vi är förövrigt lediga på måndag, late start på tisdag (börjar två timmar senare) och early release på torsdag. SJUKT NICE. På torsdag är det även conferences vilket betyder att man går omkring och pratar med sina lärare om sina betyg och sånt. Vi ska även ha ett YFU-table där vi ska sitta och berätta om våra utbytesår för folk som är intresserade och även försöka värva värdfamiljer för nästa år!!! Ooh, fyller 19 på torsdag också, ålderskris? Ja. USch vad gammalt. Förblir gärna i denna åldern. Längsta inlägget jag någonsin har skrivit skulle jag tro? ojojoj. Hawaii om två veckor också, pratade med norskarna som var där förra veckan och dom sa i princip att det var den bästa veckan på hela deras utbytes år... Är lite små taggad på att åka om man säger så. Jaja nu ska jag försöka städa klart mitt rum om det är möjligt. Over and Out.
Ps. Ledsen att det inte blir några nya bilder... Orkar inte hämta min kamera... hehe.
Ps.2. Jag är med i Yearbook, för Random Talents, Jag kan virka, heheheh

På tal om matte... Vi har pratat om Limits i matten och jag hittade denna bilden... Förhoppningsvis förstår någon den.

Datum: 2011-02-12 Tid: 05:12:52

"If You Now That You Are Winning, Clapp Your Hands"

"Så nära men ändå så långt borta" passar sjukt bra in om man ska sammanfatta hur vårt sections meet gick.  Två lag kvalar till State och vi blev trea... Vi var rätt så nära tvåan vilket gör allt ännu mer irreterande. SEN så kommer vi till det jag har dött lite över hela veckan. Jag var 17 hundradelar från att kvala till state.... FÖRSTÅR NI HUR LITE TID DET ÄR?! Alltså OMG. Var så sjukt sjukt sjukt sjukt besviken. Har varit mitt mål med denna säsongen att kvala till state och blir man inte sjukt irreterad när det i slutändan skiljer sig 17 ynkliga hundradelar från att kvala. Nej vet du vad.  Detta betyder ju då också att skidsäsongen är över för min del. Sista träningen igår då vi körde parallel slalom och jag var lite små bra så att säga. MEN jätte sorgligt att det var sista träningen.... Tänkte när jag tog mitt sista åk att detta kan bli den allra sista gången forever and ever and ever som jag åker här på Hyland Hill och kanske sista gången i hela mitt liv jag kommer få åka portar. OMG. Jätte sorgligt. Min braiga värd-bror muntrar upp mig dock, vilket är bra bra.

Var iväg på basketball game idag också. Något jag kommer missa så sjukt mycket. Hopkins är, som jag har berättat tidigare, mega grymma på basket, vinner state massa år i rad och vi är sjukt bra helt enkelt. Folk dunkar och det är  helt magiskt hur vi i publiken går nuts. Har massa roliga ramsor och annat kul för att psyka motståndaren, galet. Om vi går till State i basket i år med så kommer dom spela i Target Center vilket är där Minneapolis NBA lag spelar vilket kommer bli sjukt kul. Jag, Sam och Matt ska förmodligen ha på oss våra fartdräkter. HEHEHE. Jag ska förövrigt på ett NBA game om typ två veckor!! COOLT som attan. OHH sen så närmar sig Hawaii också. Ännu coolare. 5.e Mars så drar de iväg, fett med najs. Nej nu ska jag äta något onyttigt. Over and Out

Datum: 2011-02-04 Tid: 20:55:48

Sunny Afternoon

Hahaha, jag måste bara dela med mig av två e-mail från mina lärare idag! Jag mailade dom imorse och berättade att jag hade streptokocker. Haha fick världens bästa svar.

Från min Mattelärare:

Jonatan Hoegstroem:

We’re really sorry that you missed the ground hog’s day celebration the food was excellent and everyone missed you!!!!  I’m excited for you to come back I have some Swedish for you to translate for me.  Take your time and rest and get well as soon as possible and we can’t wait for you to get back and be apart of the class again.

The class says “feel better in Swedish!”  I think you should feel better in English as well.
The class says with all of the free time you can make the entire Calc class some hats!!!!!
Hope to see you soon, everyone wishes you the best!

Champ Nelson

Från min Journalismlärare, som också är Track Coach

Hi, Jonatan!

I’m sorry to hear you aren’t feeling well and hope you are feeling better soon! :)  As for the court worksheet... I have it and had hoped to give to the class today, but didn’t and will give it out tomorrow.  You can get it from me when you return. :)

I did give out our first writing assignment, which I will attach to this reply for you.  The first draft is due on Tuesday.  We tried to do some brainstorming for story ideas.  The ones that came up were: Boys’ basketball, Super Bowl, Heart-o-grams, Theater (Winter Play), Pops Concert and Bluewater Theater (?).  Don’t ask me about the last one...

We started a film called “Shattered Glass” today in class and it deals with ethics and a real-life journalist named Stephen Glass.  I will most likely excuse you from this assignment because there’s a chance I may not see you tomorrow.

Okay, sorry for rambling but I have to get ready for 3rd and 4th blocks.  Get well! :)

Jwilliams :)

Hahahhaaha massa glada gubbar från en lärare säger jag bara, hahaha lärarna på Hopkins är awesome.


Datum: 2011-02-03 Tid: 21:34:35

Sjukeli Sjuk

Att vara sjuk är obra. Att missa en enda dag i skolan här borta suger eftersom det betyder massa saker att ta igen. PÅ min skola har vi bara fyra classes per day men varje class är 88 minuter lång, lärarna är typ över effektiva här borta så man hinner göra massor under varje lektion. I alla fall, kände mig frisk och kry i måndags när jag vaknade upp, under Calculus började jag dock känna mig lite sjuk så efter skolan drog vi hem och jag tryckte i mig två alvedon och allt kändes mycket bättre. När jag vaknade i tisdags mådde jag dåligt, mådde illa och min hals kändes svullen... DOCK så hade vi vårt sista Conference Race i tisdags och för att få delta i de så måste man vara i skolan den dagen. Fanns ingen anna utväg än att plocka med mig hela lådan med alvedon och en stor mugg med te och fara iväg till skolan. Överlevde dagen och racet. Racet gick ju dock inte så jätte bra som ni kanske kan förstå, hade ett segt första åk men ett desto bättre andra åk...

Detta leder oss fram till onsdag. Kände mig fortfarande sjuk men kände att jag borde gå till skolan ändå. Min hals var jätte svullen, hade svårt att svälja och att prata... Drack ca sju flaskor med vatten under skoldagen för att kunna prata överhuvudtaget. När jag kom hem så bestämde jag mig för att det skulle nog vara bäst om jag skippade skolan idag. Sååååå, idag har jag suttit hemma och kollat på serier och gjort de läxor jag har kunnat.

BTW, jag är helt överlycklig över att jag typ inte behöver betala någonting när jag klipper mig!!! Seriöst, betalar 10 dollar= ca 65 kr.  och de ser minst lika bra ut som när jag klipper mig där hemma då jag betalar typ 300 kr... OMg. Bra bra.


(Notera de snygga mössorna som vissa har på sig;))

RSS 2.0