Datum: 2010-10-31 Tid: 00:08:37

"And that's another Hopkins, FIRST DOWN"

Tralala ska skriva ett litet snabbt inlägg här tänkte jag innan det bär av till den andra matchen i Sectionals. Vi hade vår första matchen i Sections mot Minneapolis South West och vår firsta Half sucked. Vi låg under med 12-13 mot ett lag som vi ska vara ganska mycket bättre än. MEN sen i second half så hände det grejer. Slutade med att vi vann med 47-13! Hahaha lite skillnad på liret där. I alla fall så var vädret inte optimalt för football. Det blåste som bara den och det var sjukt kallt. Hade underställ, t-shirt, hoodtröja, vinterjackan, en filt, mössa, vantar, tjocka brallor, skidstrumpor och frös ändå. Det var kallt helt enkelt. Dock så höll vi humöret upp. Vi var typ bara 20 stycken elever från skolan som var på matchen då andra tyckte det var lite för kallt. hehe. Inga cheerleaders eller band heller. SÅÅÅ vi fick agera cheerleaders och band vilket var en uppgift som var var mycket duktiga på att utföra. GO, FIGHT, WIN, OOOAAHH. Vi hade även "den-som-är-bäst-på-att-äta-djungelvråls"-tävling:D Film finns på FB.

Anyway vad har hänt mer... Igår var vi at Jason's och käka pasta och kollade på Saw:))) mycket bra kväll. Sen idag så har jag hjälpt min kära världfamilj att köra 136 st påsar salt, varje påse vägde 40 pounds. Jobbig morgon då vi gick upp 06,30 och höll på till elva. Var helt slut när jag kom hem så då blev det ett power nap och sen blev det att åka till The Dairy Queen och köpa Blizzards... MMMMM. AWESOME. 

Jaa det blev kanske inte världens roligaste inlägg men ni vet lite vad som har hänt här borta under veckan nu. Imorgon blir det förmodligen Paranormal Activity 2 med utbytisar. Fint.
Over and Out
.Datum: 2010-10-26 Tid: 02:18:04

Want some?! GET SOME!!!

WANT SOME?! GET SOME!!!, WANT SOME?! GET SOME!!!, YEAAAAAAAAAH.

Okey, soooo my last XC-meet today... Sad. Captain Mike held a last inspiring speech before the race and the weather was actually pretty much perfect for running today!! I mean it was drizzled a little bit and was pretty cold... NICE. I was exiceted about this, my last XC-meet ever!!! Soooooo how was my run then? HORRIBLE. I sucked really bad and it didn't have a good race at all. The good thing about the race was that I met Oskar (another Swedish exchange studen) and we are planning to hang out some day and we'll hopfully go to Hawaii together!!! YES I am probably going to Hawaii if I haven't told you guys?! NICE. Haha and it is weird cause it feels weird speeking Swedish nowadays, when I met Oskar we talked English instead of Swedish and now I am writing and thinking in English as well?! Feels so weird, but really good in a way. So anyway, XC-season is over and we just have to turn in our uniforms and vote for different kinds of prices! Fun fun.

Ohh and I was at Danny's (skiing captain) birthday party this saturday as well, A LOT of fun and I might some new and some old people and I really had a great time! Thanks Danny! Sooo is there any thing more I can tell you about.... Hmm this is the last week of this term so next week I will switch three out of four classes!!
So my schedule for second term looks like this:
-First block: Writer's Workshop
-Second block: Pre-Calc
-Third block: Civil Law
-Fourth block: Mythology

Okey, so I have heard a lot of great things about all those classes so hopefully they will be fun.... I am trying to get a Guitar 2 class instead of the Writer's Workshop class though.
Going to Mall of America next monday btw!!! FINALLY, the teachers have a grading day which means that we have a day off. Awesome.

Over and Out.


Datum: 2010-10-23 Tid: 16:38:09

Djungel Roar... typ.

Okej. Jag skrev ett jätte långt inlägg i torsdags... MEN så klart så försvann det på något sätt, jag blev arg och orkade inte skriva ett nytt men nu kommer i alla fall ett nytt.

Men jaa det har hänt mycket. Massor att berätta så håll i hatten.
Cross Country season håller på att ta slut och vi har vårt sista meet på måndag. Självklart skulle Coach Harris slänga in säsongens tuffaste träning i tisdags. Wow. Om jag tyckte min första "Hill Work Out" var jobbig så var det ingenting jämfört med den vi hade i tisdags. Helt sjukt jobbigt. Det känns dock ganska skönt att säsongen snart är över. Jag menar, jag har sprungit fem dagar i veckan i nästan åtta veckor.

I onsdags hade vi vårt sista Home game innan Sections och vi spelade mot Tonka (Ärke rivalerna) och vi förlorade... Man vinner inte om man gör fem turnovers och några fumbles... Obra. Det var ändå en sjukt rolig match. Jag och Christine  (en dansk utbytis som går på en Art High School nere i Hopkins) skrattade åt amerikaner som inte försod sig att på djungelvrål var gott. Ett tips till blivande utbytisar. Ta med djungelvrål. Ni kommer få roligaste minerna ever. Hahaha folk typ slickar på dom och slänger sedan iväg dom. Jag slösade en hel påse....  Snackade även med Eric om att dra och åka skidor tillsammans i vinter, hoppas på de:D
På torsdag morgon så drog vi iväg till Matts JV game och vi blev denna gången total krossade av Tonka. Obra.

I alla fall, efter detta så åkte vi iväg en till Minnetonka Park för att plocka äpplen. Hehe dock så var vi lite sent ute på säsongen för alla äpplen hade blivit dåliga men vi kunde i alla fall köpa ett par gigantiska och fruktansvärt goda äpplen!! Vi roade oss även med att slänga äpplen på varandra:)) På kvällen så hyrde vi film. Mark gillar dåliga skräckfilmer och jag har kommit fram till att det är underhållning på hög nivå sååå vi hyrde två stycken vi trodde var jätte dåliga. Dock så var ju en av dom riktigt bra. Sjuk som bara den men bra. "Babysitter Wanted" heter den Oliver, kolla upp;).

OCH då kommer vi fram till gårdagen. Tillbringande hela förmiddagen med en Touring of University of Minnesota!!! Helt galet jätte stort var det. Går tydligen 60 000 students där. Fanns sjukt mycket olika saker man kunde läsa där men och det var väldans häftigt må jag då säga. Lite väl stort kanske? Men jaaa, coolt var det.

Så idag vet jag inte riktigt vad det blir... Jag har lov om ni inte har förstått det än, hehe. Danny (skiing captain) har ett birthday party så jag kanske drar dit ikväll men vi får se, har inga direkta planer så dagar får bli som den blir.

Over and Out


Datum: 2010-10-18 Tid: 03:12:50

Valleyscar

Okej, ett litet inlägg om vad som har hänt nu i helgen.
Igåår, lördag, så soooov jag till tio, käkade frukost (captn' crunch <3), skype, sen så kom Mark hem från min brors JV-game som jag inte hade orkat åka iväg och kolla på och vi satt och pratade i mer eller mindre 3 timmar om allt från sport till amerikansk historia! Awesome på de. Klockan fyra var det dags för Captain's practise som skulle hålla på från 4-6... hahaha vi spelade ulitmate i en halv timme och sen slutade vi... haha lite fail. Men jaaa, Clara skjutsade hem mig och jag satt och åt äpplen ett tag. AS GODA ÄPPLEN. Helt galet.

Nu i Halloween tider så har också Valleyfair (nöjesfält) extra öppet fram till midnatt med massa Haunted Houses och berg o dalbanor. Såå vid sju så drog jag och Matt dit med massa av hans kompisar och några från mitt XC team. Kan ju berätta att det var hur kul som helst. Hahaha vi åkte fritt fall, och när vi var uppe på toppen av tornet så skriker John, "This is for you Jonatan", och sen bar det iväg neråt. Hahaha John är en kul kille. Sen så gick vi omkring i några haunted houses och ett var så sjukt läskigt. HAHAHA. Åhhh. Världens upplevelse. OLIVER, du skulle ha älskat de!!!

Hmm idag då. Jag satt och läste klart halv min bok som jag hade i läxa i min Modern Non-Fiction class och sen så blev ut och kratta löv. SJUKT mycket löv. Dock så var dom lätt liksom så det var inga större problem. I dag kändes det förövrigt som den första höstdagen. Det har varit varmt jätte länge (ovanligt länge) men idag så var det höstväder. Mys. Hahaha Mark (min värd-pappa) har förövrigt en skön inställning till att kratta löv. Han tar fram sin åkergräsklippare och kör över alla löv så hälften av alla löv blir till damm och jaaa, mindre att kratta helt enkelt. I alla fall, efter en timmes krattande så bar det iväg till The Dairy Queen där vi köpte Blizzards (glass med candybars eller liknande i). Såå jaa det är min dag hittils. Vikings game om en kvart.... Har börjat säsongen sjukt dåligt så förhoppningsvis så slår vi Cowboys idag.
Det var allt för mig, tack och hej.


( HAHAHAHAHA, här är "backen" jag ska träna på i vinter, hahahaha dom har sittlift upp, hahaha åhhh. Backen är dock lite större än vad det ser ut som på bilden)

 


Datum: 2010-10-16 Tid: 06:25:50

JVC

Då var det kanske dags för ännu ett litet inlägg om hur livet flyter på här borta i Minnesota...
Okej vart ska vi börja denna gång...

Hmm jag kan väl börja med att det inte har hänt allt för mycket denna vecka fram till och med torsdag. För i torsdags då hände de grejer. Vi hade ju då våran XC-conference meet. I våran conference så är vi fem skolor varav tre är topp in state... Duktiga löpare? SVAR JA. Kille som vann sprang 5K på 15:56... stört med tanke på att vi sprang at Gale Woods Farms som är bland de tuffaste banorna i hela Minnesota. Sjukt mycket backar kan jag ju då berätta. Hur var min insats då kan man ju undra? Inte särskilt bra enligt mig själv. Var peppad innan racet men under racet kändes de inte bra helt enkelt, varför vet jag inte riktigt men men that's life. Nu har vi bara ett meet kvar, eller varsity har två, och sen är de slut på tävlingar för min del!! Cross Country har varit awesome och jag kan bara rekommendera kommande utbytisar att prova på de!! Man lär känna mycket mycket folk och man håller sig i form och lär sig väldigt mycket!!

Sen idag såå blev det mitt fjärde homecoming game sen jag kom hit!!!:) Jag och några till var på Edina's homecoming game och det var stört coolt. Jag har kommit fram till att våran homecoming var ganska lame om man jämför med andra skolor... Edina hade sjuka fyverkerier innan, en bra cheer squad, ett mega coolt marching band och jaaa dom hade allt liksom. Dock så ägde vi sönder dom i ett riktigt bra Football game!!!
Träffade ännu mera nytt folk vilket också alltid är trevlans!

I helgen vet jag inte riktigt vad som händer. Jag har captain's practise imorgon med the alpine team och sen blir det kanske bio eller nått med John! najs najs. Men ha de fint!!!
Over and out

a

(Some people ask ous, "Will you go under 21 minutes?" and I answer "probably not, we are JVC")


Datum: 2010-10-10 Tid: 07:35:03

SENIORS SENIORS

Oj. Vart ska jag börja. Detta blir svåååååårt. Finns en hel del saker att berätta om... massa bilder kan jag fixa... men jaa, vi kan väl börja med Homecoming.

Okej, så denna vecka var det Homecoming vilket betydde spirit week. Under Spirit Week så är det ett tema varje dag som man ska klä ut sig till. Så vi hade:

Måndag - Jersey day
Tisdag -  Tie-dye day/operation smile
Onsdag - Ninja vs. pirates
Torsdag - Look-a-like day
Fredag - Class colors=orange

Sååå hela veckan gick klädde man ut sig till de olika temana för att visa sin School Spirit och jag är lite små besviken på hela veckan för det var inte så jätte många som klädde ut sig så det var mycket obra. MEN fredagen då man skulle ha sina class colors då var det braaaaaaa. Seniors hade orange, Juniors hade grönt och Sophmores hade gult. Så hela skolan gick omkring i sina class colors och det var riktigt häftigt. Sen under fredagen så var det också Pepfest inför The Home Coming game senare på kvällen. Pepfest var minst sagt awesome. The Football team danced and it was awesome. Har en film på FB om nån vill kolla.

Sen var det ju då THE Home Coming game. Seniors satt för sig, juniors för sig och sophmore för sig och alla hade fortfarande sina Class colors så det var fortfarande coolt uppdelat. Dock så har jag lärt känna flest juniors så det var lite tråkigt att jag inte kunde stå med dom. But I had a great time anyway. De andra tråkiga med vårt Homecoming game var att vi var lite för överlägsna... jag menar, vi ledde med 28-0 efter första quortern och vi vann sedan med 42-6 eller nått sånt.

Min skola har förövrigt ingen "formel" homecoming som i princip alla andra skolor verkar ha med att man klär upp sig och har en date till The Home Coming Dance dagen efter the game. På Hopkins så är dansen direkt efter matchen och man går dit i samma kläder som man använde på matchen... lite skumt och själva dansen var ju en upplevelse i sig, hahahaha. Mer än så orkar jag inte gå in på vår Homecoming week men kul var de!!!

En lite kort sammafattning om vad som hände idag kanske jag också ska hinna fixa. YFU meeting med massa andra utbytisar. KUL. Så himla skönt att träffa massa andra som är i samma situation som än själv och träffa lite personer från Scandinavien! Det känns lite tråkigt att jag inte har någon från Scandinavien på min skola förövrigt... hade varit sjukt skoj. Men jag träffa iallafall massa roliga danskar, norrmän och svenskar ofc på vårt YFU-meeting!! Sen så bar det iväg på barnkalas... hehehehe. Min värdmammas broders son fyllde typ 5 så dom hade kalas i någon slags inumhosanläggning med värsta klätterställningen med massa rutschkanor ofc. Hahaha jag, min värdpappa och hans brother in law, sprang/klättrade omkring i denna gigantiska klätterställning och åkte massa rutschkanor. hahaha kul som bara den.

Sen nu ikväll så var jag och min bror iväg på en Bonfire vilket var mycket trevligt. Kyle har lovat mig att vi ska åka och köpa massa amerikanskt godis som jag ska få testa. Dom pratadet förövrigt om en Eurotrip, jag sa att Sverige är ett måste sååå jaa, nu planerar dom de. Awesome säger jag.

Nu orkar jag inte berätta mer... Så här har ni de lovade bilderna!!

(Powder Puff game)


(Min host-dad har ju förövrigt byggt en flygplan)


(Pepfest)


(Lindbergh Center)

Datum: 2010-10-08 Tid: 20:39:36

School Spirit....

Sitter i The Media Center=inga fina svenska boksteaver.
Anyway. Homecoming... IT IS AWESOME. Got to love the School Spirit!!! I WANT THAT IN SWEDEN!! Why don't we have that?! I thinking about some kind of school revolution when I get back to Sweden.
The Pep-fest was SOOOO awesome. SENIORS SENIORS. Throwing pies at the teachers... mmm awesome again. I'll make a better post about our homecoming week this weekend. But I can tell you, it was awesome.
The Homecoming game tonight as well. EXCITED. And also the homecoming dance which is not as fancy as other schools. You go directly from the game to the dance so it not formal at all. You wear what ever you want to wear basically. Okey. My fourth is half way through so should go and get some work done I guess. No XC practise for me today, I need a rest so my legs can recover and hopefully I'll be fit for fight at monday.

BYE

Datum: 2010-10-04 Tid: 04:46:31

Spirit Week

Dagarna och helgerna flyger iväg här borta på andra sidan sjön. Vädret är fortfarande ganska så awesome. SOL och BLÅ himmel dock så börjar det bli väldans väldans kallt på mornarna och kvällarna. Dagarna under skolveckan ser ganska likadana ut varje dag! Gå upp 06:20, åka till skolan 07,10, gå i skolan till 02:35, XC-practise till 5, åka hem och äta middag, göra läxor och sen sova. Värsta rutinen har man börjat få in.

Men men. Vad har hänt de senaste dagarn då. JO i fredags så var jag och tittade på Football, Hopkins mötte Eden Prairie och det var Eden Praireis Homecoming game så det var drag vill jag lova. Träffade lite nytt roligt folk så det var hel najs. Eden Prairie är förövrigt State Champions så vi förlorade men spelade riktigt bra.
Sen igår så var det XC-meet uppe i Willmar vilket betydde två timmars bussresa i en fin gul skolbuss (sjukt obekväm). Mina knän var dumma och gjorde ont men jag sprang ändå och kom 35.a tror jag... Helt okej tycker jag. Jag menar, jag har bara hållt på med XC i fem veckor och ligger runt 19,40 på 5K.

Tralala, idag har det iallafall inte hänt så mycket, vi var och kollade på en flod som var översvämmad och min Host-dad lärde mig hur man ska kasta en Football. Vi åkte även förbi Highland vilket är slalombacken som jag ska träna vid i vinter. TAGGAD. Backen är inte särskilt stor men det är en sån där backe man kan köra full fräs i... Ingen terräng liksom. Bara rakt ner.

Imorgon börjar Spirit week förresten. Ska bli galet kul att se vad som kommer hända. Jersey Day imorgon, Operation Smile/tieday på tisdag, ninja vs pirate på onsda, look-a-like day på torsdag och sen Class Colors på fredagen då The Football game är!!:D Sen har vi vår Homecoming dance på kvällen som enligt alla ska vara helt jätte lame så jaa vi får se om jag går. Ska höra med lite folk.  Nej nu ska jag försöka hitta massa saker som jag inte hittar på mitt stökiga skrivbord... tack och hej

PS. Free refill är precis vad de låter som, man får fylla på hur mycket dricka man vill, hur många gånger man vill.RSS 2.0