Datum: 2010-11-27 Tid: 18:54:41

Thanksgiving!

En awesome vecka börjar lida mot sitt slut här borta i Rochester NY. Oj jag har inte berättat om förra lördagens äventyr ju!!! HMM, typ bästa källen/natten sen jag kom hit. Men nää jag berättar om det nån annan gång. I alla fall, förra söndagen satte vi oss i bilen för att åka 17 timmar i bil från Minnetonka till Minneapolis... Långt? svar ja. Jag kollade på film större delen av tiden, såg Armageddon för femtielfte gången (vet inte varför jag gillar den filmen så mycket?). Vi åkte bland annat igenom Cleveland, var ju då lite jätte taggad på att stanna på Rock n' Roll Hall of Fame museét men det var stängt... Vi stannade på något Motell nånstans och körde de sista fyra timmarna till Rochester på måndagen. Kom fram till Rochester, min "släktingar" här uppe är minst lika roliga som min värdfamilj är. Haha uncle Steve är hel knasig, köpte en Mini-van för skoj skull till sig själv när hans dotter fyllde 18 för att han har alltid velat ha en Mini-van av någon anledning. Hahaha. Träffade min "kusin" som är hel trevlig och rolig, "Driving isn't supposed to be fun"... Träffade min "syster" som är också hel trevlig!!! Har haft djupa samtal om Harry Potter med henne, haha. Sen skulle jag ha följt med Meredith (kusin) till hennes skola på tisdagen men när vi kom dit så började dom skrika på henne och sa att hon måste säga till tidigare sååå det var bara för mig att åka tillbaka till huset. Hmm vad har hänt mer... Joo vi spelade Monopol, jag vann. As nice. Hmm sen kom då torsdagen=thanksgiving... äta massa massa massa massa massa mat, efterrätt och jaa allt var fint. Var tvungen att se HP efter de... haha det var min värdsyster tredje gång att se den... få se vad hände sen... JOO BLACK FRIDAY=sjuka reor, and people are going crazy... Butikerna öppnar mitt i natten och vissa börjar köa typ en vecka innan Black Friday!! sinnessjukt. Sen igår efter vi hade ätit middag på någon Italiensk resturang så kom vi på den spontana idéen att åka och se Niagara Falls!!! Hahaha sååå klocka halv nio på kvällen satte vi oss i bilen och drog över till Kanada!! Cooolt som bara den, men kallt som attan... Kom fram till att jag inte riktigt gillar min kamera... Den kan  inte ta bra biler när det bara är lite mörkt ute. BLÄ. Jag behöver köpa en systemkamera tror jag. Detta var bara jätte kortfattat om min Thanksgiving week, SLALOM PRACTISE STARTS NEXT WEEK!!!!:D:D:D EXCITED. Over and Out.

Datum: 2010-11-19 Tid: 22:34:15

I <3 NY

Sooooo, jag tänkte bara lägga upp lite bilder. Inget speciellt har hänt egentligen... Chemical awerness meeting igår. SÖG. Lite som när man går handledar kursen när man ska ta körkort. Kör inte bil alkohol eller drog påverkad fast på vårat möte var det mer; don't do drugs or alcohol, cause you'll get suspended... Massa följder var det. Aja. Åker till New York på söndag för Thanksgiving. SPÄNNANDE.

(Detta är ju då hur det ser ut utanför mitt fönster för tillfället)

(Mitt Hopkins H, senior year, och letter award sak)

(Vi hade heliumballonger på the XC banquet... Inte svårt att lista ut vad vi gjorde med dom)


Datum: 2010-11-18 Tid: 16:11:14

Letter Award Winner

Okeeey, jag sitter haer i Writer's Workshop och skriver ihop en mindre rolig uppsats... Mitt skrivande har utvecklats dock kaenns det som. Det aer en hyffsat jaette stressig klass... Man far veta var foer slags uppsats man ska skriva pa mandagen. Rough draft ska vara klar till pa onsdagen, torsdag aer peer' review vilket betyder att man raettar nagon annans uppsats vilket kaenns lite knasigt foer mig foer mina engelska aer ju inte lika bra som alla andras haer sooo naer jag ska foersoeka hitta grammar mistakes blir allt lite svart. Haha jaa ni foerstar vad jag menar med svart.. I hope. Vi hade Cross Country banquet i tisdags... Skulle vara slut vid halv nio men slutade vid tio och jag hade A LOT of homework... men jag lyckas fixa ihop allt pa ett bra saett. Sjaelva Banqueten var nice nice... Hade ju hoppats lite pa att bli Rookie of the season men det blev jag inte och naer jag hoerde vem som vann blev jag inte foervanad. Anyway, jag blev tilldelad en letter award foer academics vilket aer lite coolt. Fick mitt Hopkins H and 11 as well. Man far letter awards om man har gjort bra resultat typ i olika saker, svart att foerklara, when u get u letter awadard u get a little small bar that says Academics for example and u put that par on your letter jacket.... Funderara pa att kanske inforskaffa en sadan... Aja. Nu aer min class slut.... Pre-Calc here I come... Vi har boerjat med sinusatsen... Jag aer baest.
Hejsvejs

Datum: 2010-11-14 Tid: 21:33:56

Ooopps.

Det är ju Farsdag idag! Kära fader, grattis sjukt jätte mycket på Farsdag!!!!! Saknar dig här borta och jag vet inte hur mina skidor kommer funka nu när du inte kan fixa dom åt mig;) Ha det sjukt jätte bra.


Datum: 2010-11-14 Tid: 20:56:43

Let it snow, let it snow, let it snow

Jag blir inte riktigt klok på vädret här borta. I tisdags sprang vi omkring i shorts och t-shirt och spelade fotboll. Igår var det snö storm och vi fick över en decimeter snö!!!!!!!!! NICE. Haha eller inte så nice för vissa kanske eftersom mångas hus blev utan electricitet! Vårat hus klarade sig fin fint, var bara utan tv och internet större delen av dagen. Anyway, igår mötte jag massa andra utbytisar i Mall of America!! Shopping från 10-4! haha hel kul dag med många bra människor. Har kommit fram till att danskar är awesome. Käkade massa god glass och stod och dregglade i Oakley Store med en av norskarna... Jag och Rune (norsken) kom fram till att Oakley är bäst och att vi borde ut och shredda lite i vinter... NICE. Han köpte att par grymma Oakley goggles och jag kände mig lite smått avundsjuk... jaja. Det var lite kaos i MoA eftersom det var massa skateboard pros där eller vad man ska säga... Ryan Sheckler bland annat (killen från Life of Ryan på MTV om ni har sett de)... såå det var i lite små kaos.
Nu ska jag försöka få tag på den svenska tjejen på skolan, har träffat henne en gång och av någon anledning så har jag bara hennes jobbnummer, spännande kan de här bli.
Over and Out.

(Hahhaa massa cowboyhattar och cowboyboots, hur coolt som helst)

(Daaaanskar, Sören (med danskt ö till vänster), är mer positiv än mig)

(Theo hade en 2 dollar sedel som inte görs längre, lite coolt tyckte vi alla)

(Det har snöat som sagt)

Datum: 2010-11-12 Tid: 05:15:50

Going to Hawaii, OH YEAH

Det kanske var dags för ett inlägg här igen. Jag känner att jag börjar bli lite dålig på att uppdatera, nästan lika dålig som en viss Daniel Nisser, hehehe. Men jaa, vad finns det att berätta. Hmmm. Mina nya classes flyter på bra. Känns mer som om jag "går i skolan" nu eftersom det är ganska mycket mer läxor nu och det hel knasiga här borta är ju faktiskt att man måste göra läxorna för annars så går betygen minst sagt käpp rätt åt helvete. Japp nu vet ni de. Min Mythology lärare är awesome dock. Sjukt bra, rolig och jaa allmänt väldigt bra helt enkelt. Mycket läxor dock och massa saker att memorize... Måste lära mig 60 olika gudar/viktiga personer/platser tills på onsdag. Det låter kanske inte så jätte svårt MEN, man måste veta både Grekiska och Romerska namnet, vad dom är gudar över, förmemål och djur som är connected med dom och även deras birth story... Mys.
I alla fall så förlorade vi vår Section final i Football... Tror inte jag har berättat det right? Var ett riktigt uselt game från vår sida... Eden Praire hade två on-side-kicks som dom recovered och vi hade threw two interceptions... Not good at all. Såå vi förlorade med 42-7.... EP vann dock state förra året tror jag så det är verkligen inget dåligt lag. Men men lite tråkigt att veta att man har sett sitt sista High School Football game ever...
Sen så hade vi ju då även info möte om Alpine i tisdags och jag är så sjukt taggad på att åka skidor nu!!! Alla tror dock att jag är värsta guden sååå jag känner lite press men vi får se hur det blir. BTW på tal om skidor. Jag och Matt pratade om att vi ville dra och åka skidor någonstans så vi satt och snackade om det vi middagsbordet igår så nu verkar det som vi ska till antingen Jackson Hole, Wyoming, eller Big Sky, Montana, innan jul och åka skidor!!!!! VÄRSTA feta anläggningarna är det också!!! ungefär i samma storlek som Trysil och Åre skulle jag tro. NICE. Sen så hade vi även Captain's Practise idag vilket var awesome. Gillar verkligen teamet och är som sagt sjukt tagga på vinter och snö... haha i alla fall, på captain's idag sprang vi till the Holiday (mindre än 5 minuter bort) och köpte godis och gick sen tillbaka till skolan och spelade Ultimate for an hour. AWESOME.
Sen så har jag även blivit introducerad för en annan svensk på skolan!!!!!!!!!!!!!!! hon är dock inte en utbytis men hon växte upp i Stockholm och flyttade hit när hon var fem typ men hon pratar flytande svenska och hennes föräldrar är svenska också såå vi ska hitta på något på söndag som det ser ut som.... trevligt trevligt. På lördag blir det Mall of America med andra utbytisar vilket är nice nice:)
OOOHHHH JAG SKA TILL HAWAII FEMTE MARS BTW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAGGAD. Nån mer kanske ska dit?!
Men jaa det var allt jag hade att berätta för denna gång, lessen för bristen på bilder...
Over and Out

Datum: 2010-11-05 Tid: 02:36:26

Where's waldo?

Då har då second term started over here. Jag har tre nya classes och jag var verkligen råtaggad på att möta ännu mera nytt folk att kunna prata med eftersom det känns som jag har vart kanske lite försiktig the first term. Men jag var i alla fall redo att snacka med allt och alla och jaaaa, livet var på topp. Sen kom first block.... Writer's Workshop. BLÄÄÄÄÄÄÄÄ wow, inget roligt folk överhuvudtaget och det man gör är iprincip att sitta vid sin dator och skriva essays. Jag var så grymt besviken efter first block och helt ärligt så sög allt stenhårt. Ville bara gå och byta och var på väg till min Counselor för att göra de men det var mega lång kö så jag gick till min Pre-calc lektion som var som vanligt... inget speciellt. Var fortfarande frustrerad över first block när jag var på till third block, Civil Law. Jag önskade av hela mitt hjärta att det skulle vara roligt. Kommer in i klassrummet, ser Theo (fransk utbytis) livet blir bättre, sen kommer Joey, livet blir ännu bättre och till sist kommer John och blivet var rätt så väldigt bra igen. Hahhaa John är en mega postiv kille från Filipinerna som bara sprider glädje runt sig och jaaa jag blev på bra humör igen när jag kunde snacka med honom. Bra bra. Sen kom fourth block, mythology. Kan väl inte säga att Grekisk Mytologi är det jag gillar bäst men jag tänkte att jag skulle ge de en chans eftersom det är mycket Seniors där. Klassen=Awesome. Mr. Clark=Best.Teacher.Ever. (okej, kanske inte bättre än Inge men han spelar i samma liga). Träffade massa hel trevliga folk och fick höra från en tjej att det tydligen går en tjej på skolan som är uppväxt i Sverige och pratar flytande svenska!!!!!!!! JIPPI. Ska se till att träffa henne nån dag framöver dock så har jag inte en aning men Sandra sa att hon skulle presentera mig. Prata svenska. NICE.

Sååå har min vecka sett ut hittils. Mina ny classes har betytt mer homework men känns nästan lite bra att ha lite homework att göra. Min värdbror tar massa AP-Classes (man kan få College Credit för dom) som är svåra och han har minst sagt mycket läxor så det känns nästa lite jobbigt när jag säger att jag inte har homework varje dag. Nu har jag lite homework så det känns lite bättre faktiskt. Brabra.

Nej nu ska jag skriva klart en sammanfattning om mina första två månader här i USA och ge till min värd-familj.
BTW. Utbytesstudent.se har en YFU temavecka, vecka 47 typ. CHECK IT OUT. Jag kommer kanske vara involverad på något sätt om jag inte har något annat för mig. Blivande utbytisar. YFU är bäst. Rekommenderar verkligen att ni kollar in på Utbytesstudent.se vecka 47.
Over and out!

PS. Can you find Waldo?

Datum: 2010-11-01 Tid: 21:23:48

Hopkins High School. Home of The Royals

Nu är det då måndag efter Halloween och vi är lediga eftersom lärarna har grading day... dom sätter betyg. NICE. SÅÅÅ detta var då dagen då jag äntligen skulle få åka till Mall of America!! (USA:s största shoppingcenter, vilket jag bor typ 15 minuter ifrån). Jag och Theo (fransk utbytis) drev omkring bland alla affärer, Theo berättade hur sjukt mycket hårdare den franska skolan är jämfört med den amerikanska! Hans vanliga skoldagar hemma i Frankrike är från 8-17!!! CRAZY. Och nästa år när han ska göra sitt Senior year i Frankrike så kommer han ha typ prov på lördagar.... Knasigt. I alla fall så gick vi omkring bland alla butiker och jag blev överlycklig då jag såg att den inte fanns en, UTAN TVÅ Oakly stores... MMMMM. Fint. Efter vi hade käka lunch så mötte vi upp med min Matt och Debbie som hade vart hos tandläkaren eftersom Matt slog ut sin tand during the Football game. Såå jaa en fin dag var det. Jag och Theo kom fram till att vi kommer ha en Class tillsammans next term (tomorrow) så det var naaaajs. Vi kommer även ha Outdoor Adventure tillsammans till våren med en utbytis från Tyskland! Kommer förhoppningsvis bli kanon kul.

Jaaa det var ju halloween weekend. Halloween är en sån sjukt mycket större grej här än i Sverige!!! Folk pyntar sina hus och jaa det är galet  helt enkelt. Jag försökte dra i lite trådar för att få någon att gå Trick or Treating med mig men ingen ville -.- illa. Aja. Såå igår mötte jag upp med lite utbytisar från Tonka och vi gick till bion för att se Paranormal Activity 2. Brabra film. Vet inte om jag gillar den första eller andra mest... båda var bra.

OHOOO sen så hade vi THE MOST EPIC GAME EVER againt Shakopee lördag kväll. Section semi-finals. Såååå sjukt spännande var det. Vi ledde med 32-42 med fyra minuter kvar. They score a touchdown + extra point. Vi anfaller misslyckas and they kick a fieldgoal... helt plötsligt var det lika med sju sekunder kvar på matchen. Så det går över till en förlängnings quarter och efter den så är det fortfarande lika, i sjätte quartern så misslyckas Shakopee med att score a touchdown och vi gör ett field goal och vinner!!! Så sjukt bra game. Galet. Såå nu har vi Section Final against Eden Praire som kom typ tvåa i state förra året... ingen har väl jätte höga förhoppningar men vi spelade bra mot dom sist.  SÅÅÅ om vi vinner nu på fredag så går vi in i The State Champs Tournament!! Najs najs.

Hahahaha min värdfamilj har förövrigt fått reda på att jag har virkat massa mössor nu också.... Samma dag dom fick reda på de så visade mig Debbie värsta garn förrådet som hon hade och sen åkte vi till Wal-mart för att köpa ännu mer garn... Så nu sitter jag med en färdig gjord Hopkins Royals mössa och har börjat med en till min värdsyster som ska hennes College logo på. Kommer bli intressant.
That was all for me. Over and Out.

(Roller coasters inside Mall of America)

RSS 2.0